Baj

Pályázat aljegyző munkakör betöltésére

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

Baji Polgármesteri Hivatal 

Falu- és Sportnap

FALU-ÉS SPORTNAP TERVEZETT PROGRAMJAI

2016. május 28.

 

9,30 Polgármester Úr köszöntője

9,40 Naszályi Mazsorett csoport műsora

Uniós forrásból fejleszt az Abroncs Hungária Kft.

Az Abroncs Hungária Kereskedőház Kft. 173 millió forintos támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében kiírt Logisztikai Központok és Szolgáltatások Fejlesztése célú pályázatával. A beruházás tervezett összköltsége 463 millió forint. A fejlesztés a tatai kistérségben, Baj községben kerül megvalósításra, munkahelyeket teremtve a helyieknek, illetve adóbevételt az Önkormányzatnak.

További részletek a csatolmányban.

Izsáki Zsuzsa

Szép teremkerékpáros sikerek

A baji Szent István Általános Iskolában rendezték meg a 20. Nyílt Teremkerékpár Országos Bajnokság, egyben Európa Kupa döntőjét, amelyen 5 ország versenyzői, 90 sportolóval mutatták meg tudásukat 140 versenyszámban.

Melléklet(ek): 

Idegenforgalom

Napjainkban a turisták, a kikapcsolódni vágyók számára egyre vonzóbb a vidék, a természet, a maga valójában. Település fekvéséből adódóan a Gerecse-hegységbe számos turista útvonal a községen keresztül vezet át. A sárga turistajelzés vonalon haladva érhető el körtemplom rom. A templomot valószínűleg a XIII. században építették, és folyamatosan használták a török korig. A rom felé vezető úton készültek el a helyi lakosok támogatásának köszönhetősen a stációk, melyek Jézus keresztre feszítésének történetét ábrázolják.

Vállalkozások, vállalkozásfejlesztés

A település vezetése kiemelt feladatának tartja a munkahelyteremtést. A rendezési terv, a helyi építési szabályzat megalkotása során vállalkozói övezetek kerültek kialakításra, ezzel is segítve a munkahelyteremtést. Jelenleg 210 vállalkozás működik a településen. A településen működő vállalatok igen sokféleséget mutat. Működnek építőipari, járműipari és egyéb vállalkozások. Az egyik legjelentősebb vállalkozás a gumiabroncsokkal foglalkozó cég.

A volt orosz laktanya területén egyre több vállalkozás működik, egyre nagyobb sikerrel.

Művelődés és kultúra, sport

Az Önkormányzat 2000-es évek elején létrehozta a Közösségi Házat, mely az önkormányzati, egyesületek, civil szervezetek és magánrendezvények kulturált helyszínéül szolgál.

Közbiztonság

A település lakói biztonságérzetést növelni a helyben lakó körzeti megbízott, aki munkaidejének jelentős részét Bajon tölti el járőrözéssel. Ezen kívül rendszeresek a rendőrség fokozott ellenőrzései, melyek szintén a biztonságérzetet növelik a lakosságban. A település vezetése jó kapcsolatot ápol a Tatai Rendőrkapitánysággal, ennek érdekében minden évben közbiztonsági fórumot tartanak.

Egészségügy

A háziorvosi, a fogorvosi és a védőnői ellátást egy helyen, az Egészségházban tudják igénybe venni a település lakói. A rendelők korszerűen felszerelt berendezésekkel rendelkeznek. A háziorvosok eszközbeszerzésének támogatásán túl az Önkormányzat 2013-ban új fogászati kezelőegységet épített be 2,5 millió Ft értékben a fogorvosi rendelőbe.

A háziorvosi ellátást a településen két háziorvos látja. A fogászati alapellátás Tardos és Vértestolna községekkel közösen történik. A védőnői szolgálatot 2013-tól látja el a jelenlegi védőnő.

Oktatás-nevelés, szociális ellátás

A településen nemzetiségi óvoda illetve iskola működik, ezzel is hangsúlyozva a hagyományok megőrzésének, ápolásának fontosságát. Az iskolában a gyerekek emelt óraszámban tanulják a német nyelvet.

2002-ben került átadásra az óvoda új épülete öt csoportszobával és korszerű felszerelésekkel. 2008 őszétől egy 14 férőhelyes bölcsődei csoport kezdte meg működését a nagy érdeklődésre tekintettel.

Oldalak