Szakmai napon találkoztak a térség óvodapedagógusai

Tata Város Önkormányzata szervezésében november 17-én rendezték a Kistérségi Óvodapedagógiai Napot, a Magyary Zoltán Művelődési Központban.

Az eseményen szakmai előadások és művészeti produkciók várták a kistérségi óvodai szakembereket, valamint köszöntötték a nyugdíjba vonuló és a színes diplomás kollégákat is.

A már hagyományosan évente megrendezett esemény egyik fő témája idén a humor, a nevetés volt. Ezzel kapcsolatban Michl József polgármester úgy nyilatkozott: - Az óvodapedagógusok egy olyan fantasztikus életkorban foglalkoznak a gyermekeinkkel, amikor a legtöbb pozitív, jó változásra fogékonyak, és a legalapvetőbb fizikai, lelki, szellemi tulajdonságaik jól fejleszthetők. Ezért nagyon fontos megtanulni, hogyan legyünk vidámak, hogyan adjuk át a humort, a jókedvet, a mosolyt másoknak is az életben, hiszen a nevelésen túl a pedagógusok dolga a szeretetteljes, vidám légkör megteremtése is. A városvezető hozzátette: - munkájáért nagy köszönet jár minden tatai, kistérségi óvoda dolgozójának, jó érzés, hogy ilyen nagyszerű intézményeink vannak, amelyek felé a szülők is töretlen bizalommal fordulnak.

A helyszínen Bencsik János is köszöntötte a szakembereket. Az országgyűlési képviselő kiemelte: - a nap egyik legfontosabb üzenete az, hogy lehetünk mi kicsik, nagyon, alacsonyak, magasak, ilyenek-olyanok…de egyediek vagyunk. Ha pedig képesek vagyunk megszeretni az egyediségünket, és fel is tudjuk azt vállalni, akkor örömet szerezhetünk. Ha az óvodapedagógusok közössége képes arra, hogy egymás egyediségének örüljön, és bátorítsa a másikat is önmaga felvállalására, akkor jobban érezhetjük magunkat. Hiszen mindenki, aki megszületik és szolgálatot teljesít, ugyanolyan belső nehézségekkel, testi-lelki-szellemi problémákkal küzd, de azért vagyunk, hogy próbáljunk egymásnak segítséget nyújtva boldogulni - fogalmazott a Tatai-medence országgyűlési képviselője.

A helyszínen a szakmai előadások sorában Dr. habil Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, egyetemi docens: Nevelés és/vagy nevetés? Humor a pedagógiában,  Dr. Simon István Ágoston, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatási dékán-helyettese, egyetemi docens: Az outdoor tevékenységek jelentősége és szerepe az óvodában,  és Dr. Gáspárdy Tibor, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának docense: Kép, reklám, képzőművészet címmel tartott előadást.

A programban végül a nyugdíjba vonuló és színes diplomás óvodapedagógusokat, kollégákat köszöntötték:

- Jenei Ferencné gyémántdiplomás óvónőt,

- Szabó Istvánnét, aki idén aranydiplomás,

- Fábiánné Csányi Erikát, a Fürdő Utcai Óvoda óvónőjét aki az idén vonult nyugdíjba,

- Telepi Évát, a Tatai Fürdő Utcai Óvoda dadusát nyugdíjba vonulása alkalmából,

- Lengyel Attilánét, aki a Bartók Béla Óvoda szakácsaként vonult nyugdíjba,

- Virágh Zoltánnét, akinek dr. Maszlavér Petra Naszály község polgármestere adta át a község ajándékát,

- és Hohl Gabriellát, a dunaalmási Kék Duna Óvoda óvónőjét, akinek Ollé Árpád, Dunaalmás polgármestere adta át az elismerést.

A rendezvényen közreműködött Jenei Márta, a Csevergő énekegyüttes: Bartók Anikó, Rigóné Szegvári Ildikó, Dr. Székelyné Szőke Szilvia és Tóth Nóra, valamint Dezső Marianna zongoraművész és Ribl Ilona csellóművész.